Heb je al nagedacht over het bruidsboeket? Traditioneel is de bruidegom degene die een bruidsboeket uitkiest, maar tegenwoordig gebeurt dit ook heel vaak samen met de bruid. Niet zo gek, want het is super leuk om na te denken over een mooi boeket voor jullie bruiloft. Wil je geen traditioneel boeket, maar ga je graag voor een moderne variant? Dan is een bruidsboeket met droogbloemen een leuk idee! 

Een bruidsboeket is veel meer dan gewoon een bosje bloemen. Het is hét accessoire bij jouw bruidslook en de bloemen zullen prachtig staan op alle foto’s. Ben je nog op zoek naar een uniek bruidsboeket? Dan is een droogbloemen boeket een leuk idee voor jullie bruiloft!

Een bruidsboeket met droogbloemen

Droogbloemen geven een heerlijke bohemian vibe. Maar ze zijn niet alleen prachtig om te zien, er zitten nog veel meer voordelen verbonden aan een bruidsboeket met droogbloemen. Het is bijvoorbeeld heel handig dat een droogbloemenboeket al lang voor de bruiloft gemaakt kan worden. Geen stress dus op de ochtend van de bruiloft en ook geen verrassingen. Je weet namelijk precies hoe je boeket eruit komt te zien. Wil je jouw bruidsboeket ook na de bruiloft nog bewaren als herinnering? Met droogbloemen is dat geen enkel probleem! En wil je toch ook wat verse bloemen toevoegen? De combinatie van droogbloemen met verse bloemen zorgt voor een heel tof effect. Combineer je droogbloemen bijvoorbeeld met eucalyptusbladeren. Dit zorgt voor een frisse uitstraling!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Wij hebben de mooiste bruidsboeketten met droogbloemen voor je verzameld!

Wat kost een droogbloemenboeket?

Een bruidsboeket met droogbloemen is niet goedkoper dan een vers bruidsboeket. Ook bij droogbloemen moet je rekening houden met een prijs van zo’n 100 tot 150 euro. Een groot voordeel is echter wel dat je veel langer van de bloemen kunt genieten dan wanneer ze vers zijn. Je hebt dus langer plezier van je geld.

Droogbloemen na de bruiloft bewaren

Het leuke aan een bruidsboeket met droogbloemen is dat je dit boeket ook na de bruiloft nog kunt bewaren. Droogbloemen kunnen immers heel lang mooi blijven! Wel is het belangrijk om voorzicht om te gaan met het bruidsboeket zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Bewaar je boeket het liefst op een droge en koele plaats, niet in direct zonlicht om verkleuring te voorkomen. Je zult het bruidsboeket af en toe af moeten stoffen, doe dit met een zachte borsteltje. Helemaal handig is het om je bruidsboeket met droogbloemen in een glazen stolp te bewaren. Zo kun je het boeket een mooi plekje in huis geven!